Εναέρια αιώρα & πανιά

Η πρακτική της εναέριας ενδυνάμωσης και ακροβατικών είναι μία αρκετά ισορροπημένη άσκηση μεταξύ του σώματος και του νου που αυξάνει τη σωματική δύναμη, την κινητικότητα, την ευλυγισία, εκπαιδεύει τα αντανακλαστικά και ενισχύει τη μνήμη και τη συγκέντρωση.

Χρησιμοποιώντας εναλλάξ την αντίσταση και την παράδοση στη βαρύτητα, πυροδοτεί σημεία και μυϊκές ομάδες στο σώμα που δεν χρησιμοποιούνται ευρέως στην καθημερινότητα και σε άλλες μορφές άσκησης και μεταξύ άλλων βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στην καρδιαγγειακή ενδυνάμωση με λιγότερη κούραση και αποσυμπιέζει την σπονδυλική στήλη δίνοντας σταδιακά καλύτερη στάση στο σώμα.

Τα οφέλη αυτά έρχονται από μία μορφή άθλησης που είναι ταυτόχρονα πολύ διασκεδαστική και αυξάνει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που ευθύνονται για την καλή διάθεση και την ενισχυμένη αυτοπεποίθηση.
Οποιοδήποτε άτομο, ανεξαρτήτου ηλικίας και καταβολής θα μπορούσε να ξεκινήσει την εναέρια πρακτική με σωστή καθοδήγηση και τήρηση των προϋποθέσεων ασφαλείας.

* Για τον αποκλεισμό της πιθανότητας αντενδείξεων, είναι σημαντικό ο προπονητής/ η προπονήτρια να ενημερώνεται για οποιαδήποτε πάθηση ή τραυματισμό έχει ή είχε στο παρελθόν το ασκούμενο άτομο.

Κάθε Παρασκευή

Παιδιά: 15:30 – 16:30

Έφηβοι & ενήλικες: 17:00 – 18:30

Απαιτείται εγγραφή: +30 6940410603 & Whatsapp

Υπάρχουν χώροι αναμονής & παιχνιδιού.

 

Ημέρα

26 Απριλίου 2024

Ώρα

15:30 - 18:30

Τοποθεσία

Casa Lucia
Σγόμπου, Τ.Κ. 49083 Κέρκυρα - Ελλάδα
Ιστοσελίδα
https://casa-lucia-corfu.com
Κατηγορία

Οργάνωση

Ειρηλένα Τσάμη
Ειρηλένα Τσάμη
Τηλέφωνο
+30 6940410603 & Whatsapp

Η γνωριμία μου με την εναέρια ενδυνάμωση και τα ακροβατικά έγινε το 2017. Έκτοτε η συγκεκριμένη πρακτική αποτέλεσε βασικό κομμάτι της ζωής μου, συνδυάζοντας διασκέδαση, καλή φυσική κατάσταση και αυξημένη συγκέντρωση. Με το πέρασμα των χρόνων ξεκίνησα να διαδίδω τα οφέλη των εναερίων προσκαλώντας φίλους και μεταδίδοντας τις γνώσεις που είχα αποκτήσει με αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Έχοντας όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό γύρω από τη δυνατότητα να μοιραστώ περισσότερο αυτή την πρακτική, ξεκίνησα μία ομάδα εναερίων στην Ελαία στην Κέρκυρα, όπου ζω τα τελευταία δυόμιση χρόνια κι έτσι έγινε εφικτή μία πιο ευρεία αλληλεπίδραση με άτομα διαφορετικών ηλικιών και καταβολών, αποτελώντας συνάμα πρόκληση αλλά και μεγαλύτερη εκπλήρωση της αρχικής μου διάθεσης. Στο τέλος του 2023 αποφάσισα να ακολουθήσω την εκπαίδευση της Αθλητικής Ακαδημίας Base στην Αθήνα, από όπου και έλαβα πιστοποίηση για την προπόνηση και τη διδασκαλία πάνω στην εναέρια ενδυνάμωση και τα ακροβατικά. Κατά συνέπεια των παραπάνω, σήμερα αποζητώ τη δημιουργία συνεργασιών στην Κέρκυρα με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη διάδοση και πρόσβαση στα εναέρια σε άτομα που τρέφουν περιέργεια ή και θαυμασμό για τα εναέρια ακροβατικά και θα ήθελαν να κάνουν το βήμα να τα δοκιμάσουν.