Ο κύκλος μας

Ο κύκλος μας είναι σε εξέλιξη!

Αγγελική Παπαδοπούλου

Μεγάλωσα στην Αθήνα. Από μικρή αγάπησα τον αθλητισμό και τις τέχνες, και φυσικά το παιχνίδι στη φύση. Είχα την τύχη να ταξιδέψω σε πολλές χώρες και να γνωρίσω πολλούς πολιτισμούς  και έχω ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Αυστραλία, την Ινδία και τη Ταϊλάνδη. Κατέχω πτυχίο Μηχανικού, παρόλα αυτά αποφάσισα να ακολουθήσω έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής στην επαρχεία, και να ασχοληθω με τη φυσική καλλιέργεια και παραδοσιακές/εναλλακτικές πρακτικές ευεξίας και μακροζωίας.  Πάθος μου η κίνηση, ο χορός, η περιπέτεια και η εξερεύνηση της φύσης.  Από το 2021 είμαι μαμά και ονειρεύομαι μια πραγματικότητα που τα παιδιά μου μπορούν να μεγαλώσουν με αυτοδυναμία και σεβασμό στις πραγματικές τους ανάγκες. 

Open photo

Ανχέλικα Μαμωνά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα. Έχω ασχοληθεί ως performer και ως facilitator με τέχνες όπως η μουσική, ο χορός και το τσίρκο. Με απασχολεί ιδιαίτερα η εξερεύνηση και παρατήρηση της τέχνης ως παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο για παιδιά και ενήλικες.
Ενδιαφέρομαι και μελετάω για το κοινωνικό τσίρκο και τις κοινότητες και δουλεύω σε εκπαιδευτικά πλαίσια χρησιμοποιώντας πρακτικές που βασίζονται στη μη βίαιη επικοινωνία, την ένταξη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, της ισότητας και του σεβασμού μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτών.

 

Σαββίνα Παππά

Γεννήθηκα στη Γαλλία, μεγάλωσα στην Ελλάδα και σε πολλούς άλλους ενδιάμεσους χώρους, αλλά κυρίως ήθελα να εξερευνήσω «ετεροτοπίες»! Για πάνω από 9 χρόνια παρακολούθησα ακαδημαϊκές σπουδές στην Κοινωνιογλωσσολογία, το Θέατρο, την Αειφορία και τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης με αποκορύφωμα το 2018 με τη συνίδρυση του sChOoLwithOuT frOntiers.
Το πάθος μου για τη διασταυρούμενη επικονίαση διαφορετικών πεδίων μεταφράζεται σε δέσμευση σε αρκετούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που ασχολούνται με: αναγεννητική γεωργία, συνεταιρισμού καταναλωτών, λαϊκή εκπαίδευση, αγροδασοπονία και περμακουλτούρα. Ασχολούμαι με την Τέχνη Συμμετοχικής Ηγεσίας, Σχεδιασμό Περμακουλτούρας και Ευέλικτη Εμψύχωση.

Nεφέλη Βάλερη

Γεια σας : )  Είμαι 16 χρονών και ζω στην Κέρκυρα σχεδόν όλη μου την ζωή. Έχω ζήσει και στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Κρήτη και την Εύβοια. Λατρεύω το τραγούδι, τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική και πάνω απ’ όλα το partying με την παρέα μου. Λατρεύω να προσέχω μικρά παιδιά και να καλοπερνώ μαζί τους. Επίσης μ’αρέσει να γνωρίζω καινούργιο κόσμο και να κάνω βαθιές συζητήσεις.

Ζωή Τρανταλίδου

Αφού ολοκλήρωσα τις νομικές σπουδές στο ΑΠΘ (Αριστοτέλειο), εργάστηκα στην Αθήνα στον τομέα υποστήριξης αιτούντων άσυλο. Από το 2013 και έπειτα παίρνω μέρος σε ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας ως οδηγός ομάδας, και συντονίζω πρότζεκτ στο πλαίσιο Erasmus+, μεταξύ των οποίων τα “Ταξίδια στην Ετεροτοπία”. Η δικτύωση, η παρέμβαση και υποστήριξη μοντέλων μη τυπικής μάθησης, η κυκλική οικονομία, ο συνεργατισμός, η κοινωνική καινοτομία και ο διαπολιτισμικός διάλογος είναι ο κορμός των δράσεών μου έως τώρα και το 2019 συν- ίδρυσα την CoLabHouse ΚοινΣΕπ.

Από παιδί χορεύω και παίζω μουσική, στην ενήλικη ζωή θέλησα να επαν-εκπαιδευτώ και να νιώσω την παράδοση. Έχοντας ρίζες από την Κρήτη και τη Μ. Ασία τραγούδησα με υπέροχες ομάδες σκοπούς από τις περιοχές αυτές, αλλά και πολυφωνικά Ηπείρου και Βαλκανικά. Μαθήτευσα για χρόνια στον παραδοσιακό χορό της Δυτικής Αφρικής και ύστερα εξερεύνησα τον αυτοσχεδιασμό, τη θεραπεία μαζί με την κινησιολογία στις μαθησιακές κοινότητες των Axis Syllabus και Ensoma

Ευάγγελος Βλαχάκης

Κινηματογραφιστής, επιμορφωτής οπτικοακουστικού εγγραμματισμού και ακτιβιστής για την ελευθεριακή παιδεία. Διαχειρίζεται ένα ιστολόγιο για τα δημοκρατικά σχολεία από το 2009. Εργάζεται στη σύνδεση και δικτύωση ελληνικών πρωτοβουλιών για τη χειραφετική και κοινωνική παιδαγωγική.

Ζωή Βάλερη

Μεγάλωσα στην Κέρκυρα. Στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό Χορολογικής Ανάλυσης, Χορογραφίας και Εκπαίδευσης το 2002.
Εζησα, δίδαξα, χόρεψα και σπούδασα στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουκρανία, την Ταϊλάνδη και το Ισραήλ.
Για πάνω από είκοσι χρόνια xορεύω, διδάσκω και χορογραφώ με ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Είμαι δημιουργός του ‘Ενσώμα’, ένα αμάλγαμα από θεραπευτικές μεθόδους, τεχνικές κίνησης, αυτοσχεδιασμού και χορολογικής ανάλυσης που εξουσιοδοτεί τη σοφία που ενσωματώνουμε.
Είμαι πεπεισμένη ότι η ενσώματη μάθηση, όπου το σώμα συμμετέχει πλήρως, μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι και επομένως να ενεργείς με αυτόνομη κρίση.
Είμαι αφοσιωμένη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στην προστασία της ελευθερίας επιλογής στην εκπαίδευση και περιβαλλόντων όπου επιτρέπεται και διευκολύνεται η ανθρώπινη εξέλιξη.
Είμαι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας ‘Ανοιξης, του Ελληνικού Παράρτηματος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία Eudec Greece και του Σωματείου Συνπαιδεία: Κοινότητα Υποστηρικτών Εναλλακτικών μορφών εκπαίδευσης και Χειραφετικής παιδαγωγικής. Είμαι μονογονέας δύο εφήβων.