Eυγνωμοσύνη

Απο το 2017 πολλοί άνθρωποι έχουν στηρίξει με πολλούς τρόπους την Ακαδημία ‘Ανοιξης. 

  • Εθελοντές δούλεψαν σκληρά και μερακλίδικα για την οργάνωση της κάθε Ακαδημίας ‘Ανοιξης.
  • Μέντορες μόνο με κάλυψη των εξόδων τους (κάποιοι αρνήθηκαν ακόμα και αυτό) ταξίδεψαν από κοντά και μακριά για να μοιραστούν τα χαρίσματα και τις γνώσεις τους απλόχερα.
  • ‘Ανθρωποι μας στήριξαν οικονομικά για να καλύψουμε τα έξοδά μας και να μπορούμε να προσφέρουμε την Ακαδημία ‘Ανοιξης σε όλους με ελεύθερη συνεισφορά. Κάποιοι μας στήριξαν κάθε χρόνο. 
  • Συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν την ελεύθερη συνεισφορά με σεβασμό, ισορροπώντας τις ατομικές και τις συλλογικές ανάγκες.

Προς όλους αυτούς τους ανθρώπους νιώθουμε βαθιά ευγνωμοσύνη και στέλνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

Τώρα η Ακαδημία ‘Ανοιξης εξελίσσεται σε διεθνή κοινότητα μάθησης χωρίς σύνορα για όλες τις ηλικίες και χτίζει την ψηφιακή Ακαδημία ‘Ανοιξης, έδρα για καινοτομία στην υβριδική μάθηση.
Τα έξοδα για αυτήν την εξέλιξη είναι μεγάλα και οι καιροί δύσκολοι. 
Eδώ εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στους ανθρώπους που μας έχουν σταθεί σε αυτήν τη επόμενη φάση εξέλιξης της Ακαδημίας ‘Ανοιξης.

Εξαρχής, και πριν το 2017, η Casa Lucia μας έχει προσφέρει όλες τις εγκαταστάσεις της και απέραντη στήριξη αφιλοκερδώς για κάθε μας δράση.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο Τρύφων Κέδρος δώρισε το απαραίτητο ποσό για να ξεκινήσει το Εργαστήρι Νέων Guilford στην Κέρκυρα. 
Το Εργαστήρι ιδρύθηκε από μια ομάδα γονέων, διαφόρων εθνικοτήτων, για την παροχή εξωσχολικών δραστηριοτήτων και αθλημάτων που δεν περιλαμβάνονται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και θεωρήθηκαν απαραίτητα για μια πλήρη εκπαίδευση. 
Μουσική, θέατρο, χειροτεχνίες, πολλά αθλήματα και αργότερα προγράμματα εισαγωγής σε βρετανικά πανεπιστήμια προσφέρονταν στο Εργαστήρι. 
Ο κ. Κέδρος έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για την πρόοδο και την επιτυχία του Εργαστηρίου Νέων Guilford. Η γενναιοδωρία του επεκτάθηκε και στη στήριξη του τριμηνιαίου περιοδικού Poetry Greece. 
Η Βαλ Osborne-Ανδρουτσοπούλου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Εργαστηρίου Νέων Guilford. Η κόρη της Ζωή Βάλερη, με προνόμιο και έμπνευση την πρωτοβουλία και την επιμονή της μητέρας της, φέρνει, με την Ακαδημία Άνοιξης, την ιδέα του Εργαστηρίου Νέων Guilford στην επόμενη έκφανσή της.
Η υποστήριξη του κ. Κέδρου έχει πλέον επεκταθεί και στην Ακαδημία ‘Ανοιξης, με την προσφορά οικονομικής βοήθειας για την κατασκευή της Ψηφιακής Ακαδημίας ‘Ανοιξης. 
Η αγάπη του για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό έχει ολοκληρώσει κύκλο, ξανά, στηρίζοντας την επόμενη γενιά αυτού που βοήθησε να γεννηθεί τον περασμένο αιώνα!
Η ανιψιά του, Άννα Διαμαντοπούλου, μαζί με τα παιδιά της τότε και ακόμα τώρα παρακολουθεί όλες αυτές τις δραστηριότητες με ενδιαφέρον και υποστηρίζει μαζί με τον θείο της αυτό το νέο εγχείρημα.
Με απύθμενη αγάπη χαιρετάμε τον Τρύφωνα που απεβίωσε την άνοιξη ’21.

Η Κατίνα Βλάχου έχει προσφέρει εξαρχής και σταθερά τη στήριξή της στην Ακαδημία ‘Ανοιξης.
Για την Ακαδημία ‘Ανοιξης’19 δημιούργησε μαζί με τη Ζωή Τρανταλίδου και τη Ζωή Βάλερη την παράσταση αφήγησης και στιγμιαίας σύνθεσης “Ο χρόνος της Ελευθερίας” βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της. 

H Randall Warner είναι φιλέλλην που υπηρέτησε στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για 25 χρόνια.
«Βλέπω την Ακαδημία ‘Ανοιξης ως μια θαυμάσια προσπάθεια συγγενική της αφοσίωσης της Σχολής, για έναν αιώνα τώρα, στους νέους της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής και στην προετοιμασία τους να γίνουν πνευματικοί επιμελητές της γης».

Η Ακαδημία Άνοιξης λειτουργεί εξαρχής υπο την αιγίδα της EUDEC Greece, Ελληνικό παράρτημα της Μη-Κερδοσκοπικής Οργάνωσης EUDEC (European Democratic Education Community-Ευρωπαϊκή Κοινότητα για τη Δημοκρατική Παιδεία), η οποία λειτουργεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
H EUDEC Greece εκπροσωπείται πλέον από το Ελληνικό αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο ΣυνΠαιδεία – Κοινότητα Υποστηρικτών Εναλλακτικών Μορφών Εκπαίδευσης και Χειραφετικής Παιδαγωγικής.
‘Ετσι η Ακαδημία Ανοιξης λειτουργεί πλέον υπό την αιγίδα και των δύο.