News
Η δύναμη της ρουτίνας είναι μεγάλη

Η δύναμη της ρουτίνας είναι μεγάλη

Μαθαίνουμε πράγματα μέσω της επανάληψης. Κάνοντας κάτι ξανά και ξανά, μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε τις δεξιότητές μας στο επόμενο επίπεδο. Τι συμβαίνει, όταν γνωρίζετε πολύ καλά τι κάνετε; Νιώθετε περισσότερη ασφάλεια. Ξέρετε ότι θα πετύχετε.

Παρ ‘όλα αυτά, θα έρθει η ώρα, που θα έχετε φτάσει στο μέγιστο των δεξιοτήτων σας. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι θα έχετε πλέον κατακτήσει αυτό που κάνετε (σύμφωνα με τον δικό σας ορισμό για την κατάκτηση) ή έχετε κολλήσει, επειδή δεν είναι αυτός ο δικός σας τρόπος για να ολοκληρώσετε το έργο σας.

Η δύναμη της ανατροπής της ρουτίνας είναι το ίδιο σημαντική

Ο ευκολότερος τρόπος να εξελίξετε τις ικανότητές σας σε ένα επόμενο επίπεδο ή να ξεπεράσετε εμπόδια είναι να αλλάξετε τη διαδρομή, τον τρόπο που κάνετε τα πράγματα. Εάν διαβάσατε το άρθρο H ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ XΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ γνωρίζετε ήδη ότι αλλάζοντας ακόμα και μικρές συνήθειες κατά τη διάρκεια της ημέρας σας μπορείτε να επεκτείνετε τον τρόπο σκέψης σας. Ναι, εάν μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά τι συμβαίνει στο μυαλό σας, θα βλέπατε, ότι ακόμα και οι νευρώνες σας αλλάζουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Παραφροσύνη: Να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.

Albert Einstein

Αυτό που συμβαίνει βγαίνοντας από τη ρουτίνα είναι ότι το νευρωνικό μας δίκτυο ενεργοποιείται με διαφορετικό τρόπο και αυτό οδηγεί πάλι σε δημιουργικότητα και φυσική περιέργεια. Αλλά όπως όλα όσα είναι άγνωστα ή καινούργια, είναι πιο πιθανό να συμβούν λάθη. Επομένως, ειδικά στα παιδιά πρέπει να επιτρέπεται να κάνουν λάθη και ταυτόχρονα να αισθάνονται ασφαλή.

Ποτέ δεν χάνω. Ή κερδίζω ή μαθαίνω.

Nelson Mandela

Μέσω της προσωπικής υποστήριξης και επίσης της υποστήριξης του περίγυρού σας, εσείς ή το παιδί σας μπορείτε να καταπιαστείτε με νέα πράγματα.

Η Ακαδημία Άνοιξης 2019 θα πραγματοποιηθεί στην Casa Lucia στην περιοχή Σγόμπου, στην Κέρκυρα. Επιλέγουμε ξανά αυτό το μέρος, επειδή πληρεί όλες τις επιθυμητές συνθήκες που αναφέρονται παραπάνω. Αν δεν έχετε κάνει ακόμα κράτηση για την Ακαδημία της Άνοιξης στην Casa Lucia, είναι καιρός να το κάνετε! Επικοινωνήστε με τη Val Osborne για να κάνετε κράτηση.

Το πνεύμα της μάθησης είναι παντού στην Casa Lucia κατά τη διάρκεια της Ακαδημίας Άνοιξης.

Το πνεύμα της μάθησης είναι παντού

Σημαντικό δεν είναι μόνο να κάνουμε τα λάθη επιτρεπτά. Με την εξάσκηση εμείς, καθώς φυσικά και τα παιδιά, καταβάλουμε προσπάθεια και ενδιαφέρον για καινούργια πράγματα. Αναγνωρίζοντας ότι αυτό αναζωπυρώνει την εσωτερική φωτιά.

Κάντε το όσο το δυνατόν πιο εύκολο να εξερευνήσετε καινούργια πράγματα. Η έμπνευση και οι διαφορετικές οπτικές γωνίες είναι εύκολο να βρεθούν. Εάν δεν ξέρετε ακριβώς πώς, ρωτήστε τον εαυτό σας: Εάν ήμουν νέος σε αυτό, ή ένα διαφορετικό πρόσωπο, τι θα μπορούσε να προκύψει στο μυαλό μου; Ή απλώς αλλάξτε τη σειρά των βημάτων που συνήθως λαμβάνετε για μια συγκεκριμένη εργασία. Και αν είστε πραγματικά μέσα σε αυτό: Γιορτάστε την επιτυχία, αλλά και τα λάθη σας! Έχετε κερδίσει μια εμπειρία που κανείς δεν θα μπορούσε να σας δώσει.

Ας το σπάσουμε

Ας μην σπάσουμε λοιπόν μόνο τις ρουτίνες, ας χωρίσουμε και αυτό το άρθρο σε κομμάτια:

  1. Η ρουτίνα βοηθάει να εξελισσόμαστε σε κάτι καλύτερο.
  2. Η ανατροπή της ρουτίνας είναι καλή για να γινόμαστε ξεχωριστοί.
  3. Η επιτυχής εκμάθηση έγκειται στο να έχει κανείς την ασφάλεια να κάνει λάθη.

Petra