Παιδαγωγική εφαρμογή της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας (NDI)

Η Ακαδημία ΄Ανοιξης σας προσκαλεί στη διαδικτυακή βιωματική ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την παιδαγωγική εφαρμογή της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας (NDI) με την Κατερίνα Τρανούλη.

Τετάρτη 21 Ιουλίου, 19:00-20:00 Eastern European Summer Time (EEST), Zoom.

Θα γίνει στα Ελληνικά και η μετάφραση στα Αγγλικά θα είναι σύγχρονη και θα ακούγεται μόνο για όσους την αιτηθούν.

Πριν τη συνάντηση παρακαλούμε να παρακολουθήσετε το “School Circles”.
Διαθέσιμοι υπότιτλοι: Πορτογαλικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Εσθονικά, Βουλγαρικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιαπωνικά και Δανικά.

Θα κάνουμε μια ανοιχτή βιωματική συζήτηση για την παιδαγωγική εφαρμογή της μεθόδου της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας από την οποία περνάμε στη δημοκρατία της κοινωνικής ζωής, καθορίζουμε μόνοι, στόχους, αυτο-οργανωνόμαστε, ζούμε αυτό που επιθυμούμε να ζήσουμε.
Ανοίγοντας τη βεντάλια της επικοινωνίας με τα παιδιά, σε αυτή τη συζήτηση θα αναρωτηθούμε και θα απασχοληθούμε με θέματα όπως:

  • Πώς να αφήσουμε ελεύθερο το παιδί, τον νέο άνθρωπο να εκφράσει τις δυνατότητές του, τη διαφορετικότητα του, να αναπτύξει τις δεξιότητές του, να ερμηνεύσει τον κόσμο και όχι να τον δεχθεί ερμηνευμένο
  • Πώς η παιδαγωγική σχέση (εκπαίδευση – ανατροφή), να μεταμορφωθεί σε μια σχέση εξέλιξης και για τους ενήλικες και για τα παιδιά
  • Πώς η καθημερινή επικοινωνία με τα παιδιά μπορεί να αναχθεί σε μέγιστο εργαλείο υγιούς ανάπτυξης και πρόληψης ψυχοπαθολογίας

    Συντονίζει η Κατερίνα Τρανούλη, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια NDI, εκπαιδεύτρια γιόγκα, μητέρα δύο παιδιών, 11,5 και 10 ετών.
    Περισσότερα για την Κατερίνα.
    Με ελεύθερη συνεισφορά.
    Με αυτήν θα ανταποκριθούμε στην επείγουσα έκκληση για οικονομική υποστήριξη απο τον Μικρό Ντουνιά

 

2 thoughts on “Παιδαγωγική εφαρμογή της Παρεμβαίνουσας Μη-Κατευθυντικότητας (NDI)

    • Author gravatar

      Πριν τη συνάντηση παρακαλούμε να παρακολουθήσετε το “School Circles”.
      -η δωρεάν προβολή δεν είναι δυνατή, εξάλλου θέλουμε να στηρίξουμε αυτό το υπέροχο εγχείρημα
      -προτείνουμε να το δείτε μαζί και με την οικογένεια/ομάδα/κοινότητά σας

      Οσ@ βρίσκεστε στην Κέρκυρα και προτιμάτε παρέα καλώς να έρθετε στην Casa Lucia, 12o χμ Εθν. Παλ/τσας. Θα συναντηθούμε σε εξωτερικό χώρο. Προφανώς όποι@ θέλετε μπορείτε να συμμετάσχετε σε παρέες όπου είστε!

      Με την ελεύθερη συνεισφορά θα ανταποκριθούμε στην επείγουσα έκκληση για οικονομική υποστήριξη από τον Μικρό Ντουνιά.

    • Author gravatar

      “Τεχνικές οδηγίες”

      -Μπείτε στη συνάντηση στο Zoom. Όλα λειτουργούν καλύτερα αν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή Zoom.
      -Ο Ευάγγελος Βλαχάκης και η Ζωή Βάλερη είναι η “τεχνική ομάδα”. Επικοινωνήστε με την “τεχνική ομάδα” ιδιωτικά μέσω του Chat για τεχνικά θέματα.
      -Παρακαλούμε να συμμετάσχετε με το πραγματικό σας όνομα και το video σας ανοιχτό ώστε να μπορούμε να σας ανα/γνωρίσουμε. Φυσικά, αν δεν θέλετε να έχετε ανοιχτό το video, το σεβόμαστε, αλλά θεωρούμε σημαντικό να κάνουμε αυτές τις διαδικτυακές συναντήσεις όσο το δυνατόν πιο «ανθρώπινες». Αυτό είναι πολύ δύσκολο πίσω από κλειστές κάμερες!
      -Όλ@ θα τεθούμε σε σίγαση για να αποφύγουμε προβλήματα ήχου. Μπορείτε να βάλετε * στο Chat ή να σηκώσετε το ψηφιακό σας χέρι (στο Reactions). Θα παρακολουθούμε τη σειρά των χεριών και θα σας ζητήσουμε να κάνετε unmute. (Θυμηθείτε να κάνετε unmute!)

      Ανυπομονούμε να συναντηθούμε απόψε.

Comments are closed.